זה כבר הופך למסורת, מוסדות שומע תפילה מוציאים שוב לאור את הלוח המיוחד “חסד של אמת” שהינו חידוש נפלא, ומתקבל באהדה רבה בכל תפוצות העולם.
כמו בשנתיים האחרונות, כך גם השנה, הודפס לוח שנה “חסד של אמת” שכולל גם זמני היום וזמני כניסת ויציאת השבת. גולת הכותרת של הלוח הינו כמובן לוח ימי הזיכרון חסד של אמת, בלוח זה מופיעים ימי הזיכרון של כל הנשמות שלא הניחו אחריהם זרע של קיימא ואין מי שילמד ויאמר קדיש לעילוי נשמתם.
מידי שנה גובר הביקוש ללוח, וכמובן שגם רשימת ימי הזיכרון הולכת וגדלה, רק בשבועיים האחרונים, בעקבות הכתבה בJDN בו ביקשו מהציבור להעביר שמות ללוח חסד של אמת, נוספו עוד עשרות שמות ללוח.
יצויין גם שבעקבות הכתבה בJDN לקראת הופעת הלוח, פנו כמה וכמה יהודים למוסדות שומע תפילה, והביעו רצון לקחת חלק בפרויקט מיוחד זה, ואכן בזכותם הודפס הלוח השנה בלמעלה מ-15,000 עותקים!
בלוח מצורפים גם שוברי הנחה מיוחדים בסך כולל של 250 $ לרכישת שטריימל אצל “הדר שטריימלך”.
הלוח מצורף כאן להורדה חינם + תלושי ההנחה המיוחדים!
מהו בעצם "חסד של אמת" ולמה זה כל כך חשוב
הביטוי "חסד של אמת" בא להגדיר מעשה של חסד, שאינו תלוי בטובות הנאה, והוא נובע מרצונו האמיתי של האדם לעשות משהו טוב לזולת, מבלי שהזולת יחזיר לו על כך טובה או גמול כל שהוא.
במקרה שלנו כאשר מדובר בבני אדם שכבר נפטרו מהעולם, כל מה שאנחנו עושים למענם הוא בגדר "חסד של אמת" כי הנשמות האלו כבר לא נמצאים כאן בעולם והם כבר לא יכולים להיטיב למייטיביהם.
את המקור למושג "חסד של אמת" אנו מוצאים כבר בתנ"ך.
יעקב אבינו ביקש מיוסף בנו, שלאחר מותו יעלה את עצמותיו לארץ-ישראל, כדי שייקבר שם עם יצחק ואברהם אבותיו – וכך הינו מבקש מבנו יוסף: "אם נא מצאתי חן בעיניך…ועשית עמדי חסד ואמת אל תקברני במצרים" (בראשית מ"ז, כ"ט).
בספר "בראשית רבה" (פרשה צ"ו, קטע ה') נשאלה השאלה – מדוע יעקב הוסיף את המילה "אמת" למילה חסד – וכי יש חסד של שקר? ההסבר במדרש הוא, כי אם מת בנו של אדם שאוהב אותך, אתה מצטער ומתאבל, כיוון שגם הוא יוכל להתאבל, אם אתה תמות בחייו. אולם אם האדם שאוהב אותך מת, אתה יכול לא להצטער ולא להתאבל, מפני שהוא לא יוכל להתנהג כלפיך באותה מידה. מן הכתוב שם אפשר להבין, שיש חסד של שקר הנעשה מתוך ציפייה לקבל משהו בתמורה למעשה החסד. לעומת זאת, יעקב ביקש חסד של אמת, בלי שיוסף יצפה למשהו בתמורה.
כזה הוא בדיוק החסד שאנו עושים עם כל אלו שנפטרו לעולמם מבלי להשאיר אחריהם זר של קיימא, ואין מי שיגיד קדיש או ילמד משניות לעילוי נשמתם.
אך אין גם ספק בכך שהקב"ה בראותו את החסד שאנחנו עושים עם הנשמות אלו מבלי לצפות לתמורה, ודאי שש ושמח לעשות גם עמנו חסדים וטובות על אף שלא תמיד הוא מקבל גמול ראוי על כך ולא תמיד אנו באמת שווים את כל הטובות שהקב"ה עושה עמנו, אבל כשאנו עושים ונוהגים כך, אנו בטוחים שהקב"ה יחזיר לנו כגמולנו ויעשה גם עמנו אך טוב וחסד.
לחצו כאן להורדת לוח השנה "חסד של אמת" לשנת תשע"ד